Helly Hansen Workwear

Sinds de oprichting in 1877 heeft Helly Hansen zakelijke relaties opgebouwd die gebaseerd zijn op vertrouwen en wederzijds respect. De kernwaarden van Helly Hansen omvatten authenticiteit, dynamiek, eerlijkheid, integriteit, teamwerk en trots op ons erfgoed. Bij Helly Hansen is maatschappelijk verantwoord ondernemen een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie en wordt het als fundamenteel beschouwd voor groei en succes in het bedrijf. De gedragscode (COC) van het bedrijf is gebaseerd op belangrijke verdragen en documenten van de VN en de Internationale Arbeidsorganisatie. Alle leveranciers van goederen en diensten van Helly Hansen moeten voldoen aan het COC.

Ethical Trading Initiative Norway (IEH) is een initiatief van meerdere belanghebbenden, vertegenwoordigd door NGO's, vakbonden, bedrijven

en de Enterprise Federation of Norway die pleiten voor ethische handelspraktijken. Helly Hansen is sinds 2003 lid van IEH. De taken van het IEH-lid zijn onder meer het aanpakken van uitdagingen in de toeleveringsketen, openlijk rapporteren over de status en voortgang van de inspanningen, en een streven naar continue verbetering samen met partners in de toeleveringsketen. Elk jaar rapporteert Helly Hansen aan IEH over de status en voortgang van MVO-initiatieven.

Helly Hansen heeft een langdurige samenwerking en toewijding aan het algemeen erkende en onafhankelijke bluesign®-systeem dat fungeert als een wereldwijd leidend hulpmiddel voor de gehele productieketen van de textielindustrie. Om ervoor te zorgen dat producten milieuvriendelijk zijn en geen gevaar voor de gezondheid opleveren, helpt het bluesign®-systeem bij het ontwerpen van productieprocessen die voldoen aan de toenemende vraag van de consument naar ecologisch veilige kleding. Het bluesign®-systeem begint van de grond af. Het gaat niet om het testen van afgewerkte producten, maar om ervoor te zorgen dat het proces vanaf de eerste fase goed wordt uitgevoerd. Alles, van leveranciers van grondstoffen en componenten tot textielfabrikanten en retailers, moet aan dezelfde criteria voldoen.

Helly Hansen streeft ernaar om te voldoen aan de hoogste prestatie- en beschermingsnormen voor onze uitrusting. We kiezen zorgvuldig waterafstotende behandelingen en passen deze toe om te voldoen aan de prestatie-eisen en verwachtingen van consumenten. In bepaalde omgevingen en toepassingen zijn behandelingen die in de natuur niet gemakkelijk afbreken momenteel de enige optie. Om een ​​product biologisch afbreekbaar te maken, moet het micro-organismen kunnen huisvesten, en micro-organismen hebben water nodig om te overleven. Een chemisch product dat ontworpen is om water af te stoten is dus in tegenspraak met een biologische afbraak. De enige stof die tot op heden aan de behoefte aan extreme olie- en waterafstotendheid kan voldoen, zijn fluorkoolwaterstoffen (PFC's) die al vele jaren worden gebruikt in een keten met acht koolstofatomen, de zogenaamde C8's. Deze verbinding heeft gevaarlijke bijproducten, de PFOA en PFOS. Daarom elimineerde Helly Hansen in 2014 alle C8-behandelingen uit hun producten die in productie waren en vertrouwen we vandaag op de kortere geketende fluorkoolstofverbinding met zes koolstofatomen, C6, voor extreme olie- en waterafstotendheid. Voor veel activiteiten is deze extreme waterafstotendheid niet nodig voor de gebruiker om comfortabel en droog te blijven. Helly Hansen is al vele jaren op zoek naar meer milieuvriendelijke opties. We gaan door met het zorgvuldig onderzoeken en testen van fluorkoolstofvrije DWR-behandelingen. Het is echter moeilijk om een ​​goed beeld te krijgen van de gevaren en toxicologische niveaus voor de meeste alternatieven die kunnen voldoen aan de prestatieniveaus die onze consumenten eisen.

Er zijn een paar opties goedgekeurd voor onze producten en we bieden een kleine selectie PFC-vrije kledingstukken aan. Helly Hansen werkt nauw samen met onderzoeksinstituten en chemische leveranciers van PFC-vrije DWR-behandelingen terwijl we doorgaan met het oplossen van het wereldwijde probleem dat PFC's de enige optie zijn om hoogwaardige olie- en waterafstotendheid te verkrijgen in waterdichte / ademende kledingstukken. Hoewel we het probleem niet hebben opgelost, hebben we met succes het gebruik van PFC's vermeden in onze waterdichte / ademende membranen, die sinds 2007 voor 100% op polyurethaan zijn gebaseerd. Als Scandinavisch bedrijf hebben we een enorme passie voor het buitenleven en zetten we ons in om een ​​milieubewust en sociaal bewust bedrijf te runnen. En hoewel we een aantal belangrijke en zinvolle stappen voorwaarts hebben gezet, weten we dat we onszelf en onze gemeenschappen kunnen en moeten blijven uitdagen om op alle gebieden te verbeteren.

Bij Helly Hansen werken en spelen we buiten - respect hebben voor het milieu is een van onze belangrijkste zorgen. Er zijn ernstige milieu- en gezondheidsproblemen rond antibacteriële behandelingen die vaak aan textiel en sportkleding worden toegevoegd om geurtjes te verminderen. Verschillende van deze verbindingen zijn in hoge concentraties in het milieu aangetroffen, waardoor het water wordt verontreinigd, het waterleven wordt bedreigd en planten worden beschadigd die dit water voor voeding gebruiken. Veel van deze stoffen worden nog beoordeeld door ECHA, omdat wordt aangenomen dat ze toxisch zijn voor mens en/of milieu en multiresistente bacteriën veroorzaken. Bij Helly Hansen nemen we milieubescherming serieus en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat al onze kleding vrij is en blijft van antibacteriële stoffen.

per pagina
Sorteer op
    61 - 66 van 66 resultaten
  • 1
  • 2
  • 3
© 2020 - 2024 Pieters Dortu Bedrijfskleding | sitemap | rss