Craft

Craft Heritage

1973 – Airforce Baselayer


Craft is oorspronkelijk ontwikkeld voor de Zweedse luchtmacht om onder vliegpakken te dragen. De aanleiding was een piloot die gedwongen was om zijn vliegtuig te verlaten op grote hoogte. Door de ijskoude temperatuur buiten de cockpit vormde het ondergoed van de piloot, welke door inspanning nat was van het zweet, een pantser van ijs.

De Zweedse Anders Bengtsson start daarom een trainingssessie net buiten Borås met op zijn huid ondergoed van een nieuw materiaal. Het transpiratievocht bepaald de toename in gewicht dus na elke trainingssessie weegt hij zijn ondergoed. Het nieuwe materiaal, wat nauwelijks zwaarder wordt na een intensieve workout, blijkt baanbrekend.

Never let your ambition be limited by your clothes


Craft ontwikkeld het concept verder en lanceert halverwege de jaren ’70 de baselayer op de sportmarkt. Een tijd waarin Zweden geniet van haar grootste ski-successen ooit. De Baselayer van Craft wordt synoniem voor unieke functionaliteit en wordt al snel gedragen door liefhebbers over de hele wereld, variërend van topklasse atleten tot de enthousiaste sporters die houden van bewegen. Daarnaast is er een groeiende groep gebruikers die de toepassingen van baselayer ontdekt heeft als workwear.

Naast de technische baselayers, start het bedrijf met de productie van tweede laags kleding, gericht op fleece materiaal en isolerende bovenkleding. Deze drie lagen zijn het begin van het idee dat Craft verder ontwikkeld tot de huidige moderne functionele kleding. Craft 3-layers Principe.

Craft Sportswear joins New Wave Group


In 1996 wordt Craft onderdeel van New Wave Group. Dit geeft de mogelijkheid om in de breedte te ontwikkelen en sport specifieke bovenkleding en casual kleding met een sportieve look te produceren.

The worlds most tested and researched sportswear


Craft Labs – in collaboration with the world's best athletes
In vier decennia heeft Craft optimale prestaties geleverd door middel van functionele sportkleding. Bijna net zo lang zijn zij al onderdeel van de professionele sportwereld. De kennis over hoe training- en competitiekleding moeten worden ontworpen om optimale functie te geven wordt mede bepaald door een lange en vruchtbare samenwerking met topsporters over de hele wereld.     

Goede ideeën zijn blijvend


De wereld is veranderd sinds Craft werd opgericht. Het merk Craft is door de jaren heen, door verschillende stadia gegaan. Maar het idee is hetzelfde: functionele kleding produceren voor optimale prestaties. Een goed idee dat waarschijnlijk voor altijd zal blijven.

Sorteer op
© 2020 - 2024 Pieters Dortu Bedrijfskleding | sitemap | rss