Feel Good Discover More

 

 

Bewuste keuzes, we proberen ze allemaal te maken. Je gasten zoeken steeds meer naar vegetarische en veganistische gerechten op de kaart. En jij maakt hun keuzes makkelijker door je menu te verduurzamen én minder te verspillen. Ook bij CHAUD DEVANT zijn we bezig om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en onze collecties te verduurzamen. Om het vinden van deze eco-vriendelijke items een stuk makkelijker voor je te maken, hebben we het FEEL GOOD label in het leven geroepen.

HOW WE MAKE YOU FEEL GOOD

Alle items met het FEEL GOOD label voldoen aan hoge kwaliteitseisen en hebben het draagcomfort dat je van de CHAUD DEVANT chefwear gewend bent. De stoffen zijn met zorg gemaakt en kunnen tegen een stootje.

Ontdek wat de FEEL GOOD items duurzamer maakt.

 

TENCEL®

Tencel, ook wel lyocell, is een natuurlijke kunstvezel gemaakt op basis van de houtpulp van de eucalyptusboom. De boom groeit snel en heeft maar weinig water nodig. Waardoor deze duurzamer is dan katoen. Tijdens het productieproces van deze vezel wordt het merendeel van het water en de oplosmiddelen hergebruikt. De stof voelt zacht aan, ademt goed én is uitermate bestand tegen bacteriën.

WASTE2WEAR®

De stoffen van Waste2Wear worden onder andere gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Deze flessen worden eerst versnipperd tot kleine stukjes plastic en vervolgens kort verhit. Het materiaal dat hieruit voortkomt, wordt gewoven tot het polyester waar we onze Recycled Plastic Bottles collectie mee maken.

SECONDLIFE®

Voor de productie van het garen van 2Life wordt het plastic van PET-flessen hergebruikt. Daarnaast wordt tijdens het productieproces bewust omgegaan met het waterverbruik en wordt er energie bespaard. In combinatie met  Tencel ontstaat een lichtgewicht jersey-stof die flexibel genoeg is om met jou mee te bewegen.

SENSITIVE®FABRICS

De volledige Sense collectie heeft het FEEL GOOD label. De stoffen uit deze collectie worden geproduceerd in Italië. Onze leverancier heeft eco-certificaten en een duurzame bedrijfsvoering. Zo gebruiken ze minder water, minder chemische middelen, verminderen afval en verlagen hun CO2-uitstoot bij de productie van 

 

per pagina
Sorteer op
    1 - 30 van 45 resultaten
  • 1
  • 2
© 2020 - 2024 Pieters Dortu Bedrijfskleding | sitemap | rss